Charla Felices Sueños

EL TEU SON CONDICIONA LA TEUA VIDA

Última setmana per apuntar-vos (es el pròxim dimecres), sols queda algun buit de matí, aprofita per a tindre un psicòleg expert per a tu sols durant 30 min per a preguntar tot el que vuigues.

L’insomni és el trastorn de son més freqüent en la població en general. Consistix en una reducció de la capacitat per a dormir, podent manifestar-se de diversos modes que donen lloc a diferents tipus d’insomni segons el Manual de Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals (DSM-IV-TR):
• Insomni primari: dificultat per a conciliar el son, dificultat per a romandre dormit, despertar enjorn, tindre un son no reparador i de mala qualitat.
• Insomni secundari: és un símptoma o un efecte secundari d’una altra malaltia, com l’estrés, l’ansietat, un desequilibri hormonal, o la depressió. El nombre d’hores de son necessàries varia d’unes persones a altres. Mentres que algunes només necessiten dormir entre 5 i 6 hores, altres precisen 10 o més. No obstant això, el normal és que un adult sa dorma una mitjana de 7 a 8 i mitja.

El descans és fonamental per a l’organisme ja que té una finalitat restauradora:
– És essencial per a la conservació de l’energia i la termoregulació, i en general, perquè podem ser capaços de tindre un grau satisfactori de vigilància i atenció durant el dia. D’esta manera, la falta o una qualitat pobra del mateix pot portar conseqüències com ara:
o Depressió, dificultats de concentració, somnolència diürna, cansament constant, accidents de tràfic i laborals, irritabilitat, dificultats de memorització, desorientació existencial, conflictes.

Sabies que? .
• … segons l’OMS un 10% de la població mundial patix insomni i que l’insomni ocasional pot afectar el 40% de la població en algun moment de les seues vides?
• …el 60% dels espanyols amb dolor lleu o moderat (esquena, coll, cap, articulacions) patix també insomni?
• … l’insomni és un dels problemes més freqüents entre les dones en edat de menopausa, a causa dels canvis físics i emocionals?
• … els pacients hipertensos d’edat avançada i amb problemes per a conciliar el son posseïxen un risc cardiovascular més elevat que la resta de la població?
• … els bebés dormen la major part del dia (unes 16 hores) , generalment els adolescents necessiten al voltant de 9 hores al dia i els adults necessiten una mitjana de 7 a 8 hores al dia?
El psicòleg clínic especialista en son aclarirà tots els dubtes respecte al son com són:
1. Diferents trastorns del son.
2. Insomni: motius/causes i conseqüències.
3. Patologies que provoquen insomni (artritis, malalties cardíaques, malalties respiratòries, obesitat…).
4. Diferents tipus de suplements nutricionals.
5. Tipus d’alimentació abans de dormir.
Et realitzarà un qüestionari d’hàbits de son i valorarà la teua situació usant l’Escala de Somnolència Epworth.
Et donarà recomanacions i et farà entrega de materials d’interés

Més informació al event:
https://www.facebook.com/events/172581353480366/

Podeu agafar cita:
– Per telèfon fixe: 962821048
– Per telèfon mòbil o whatsapp: 634506148
– Per correu: [email protected]

TU SUEÑO CONDICIONA TU VIDA
El #insomnio es el trastorno de #sueño más frecuente en la población en general. Consiste en una reducción de la capacidad para dormir, pudiendo manifestarse de diversos modos que dan lugar a diferentes tipos de insomnio según el Manual de Diagnóstico y Estadístico de los Trastornos Mentales (DSM-IV-TR):
• Insomnio primario: dificultad para conciliar el sueño, dificultad para permanecer dormido, despertar temprano, tener un sueño no reparador y de mala calidad.
• Insomnio secundario: es un síntoma o un efecto secundario de otra causa, como el estrés, la ansiedad, un desequilibrio hormonal, o la depresión.
El número de horas de sueño necesarias varía de unas personas a otras. Mientras que algunas sólo necesitan dormir entre 5 y 6 horas, otras precisan 10 o más. No obstante, lo normal es que un adulto sano duerma un promedio de 7 a 8 y media.

El descanso es fundamental para el organismo ya que tiene una finalidad restauradora:
– Es esencial para la conservación de la energía y la termorregulación, y en general, para que podamos ser capaces de tener un grado satisfactorio de vigilancia y atención durante el día. De este modo, la falta o una calidad pobre del mismo puede traer consecuencias tales como:
o Depresión, dificultades de concentración, somnolencia diurna, cansancio constante, accidentes de tráfico y laborales, irritabilidad, dificultades de memorización, desorientación existencial, conflictos.

¿Sabías que….
• …según la OMS un 10% de la población mundial padece insomnio y un 40% de la población puede tener insomnio ocasional en algún momento de su vida?
• …el 60% de los españoles con dolor leve o moderado (espalda, cuello, cabeza, articulaciones) padece también insomnio?
• … el insomnio es uno de los problemas más frecuentes entre las mujeres en edad de menopausia, debido a los cambios físicos y emocionales?
• … los pacientes hipertensos de edad avanzada y con problemas para conciliar el sueño poseen un riesgo cardiovascular más elevado que el resto de la población?
• … los bebés duermen la mayor parte del día (unas 16 horas), por lo general los adolescentes necesitan alrededor de 9 horas al día y los adultos necesitan una media de 7 a 8 horas al día?

El psicólogo clínico especialista en sueño aclarará todas las dudas respecto al sueño como son:
1. Diferentes trastornos del sueño.
2. Insomnio: motivos/causas y consecuencias.
3. Patologías que provocan insomnio (artritis, enfermedades cardiacas, enfermedades respiratorias, obesidad…).
4. Diferentes tipos de suplementos nutricionales.
5. Tipo de alimentación antes de dormir.
Te realizará un cuestionario de hábitos de sueño y valorará tu situación usando la Escala de Somnolencia Epworth.
Te dará recomendaciones y te hará entrega de materiales de interés.

Podéis coger cita:
– Por teléfono fijo: 962821048
– Por teléfono móvil o whatsapp: 634506148
– Por correo electrónico: [email protected]

https://www.facebook.com/events/172581353480366/

Normon lab
Farmàcia Escrivà

EL TEU SON CONDICIONA LA TEUA VIDA Última setmana per apuntar-vos (es el pròxim dimecres), sols queda algun buit de…

Publicada por Farmàcia Escrivà en Miércoles, 13 de diciembre de 2017